BANDEN.jpg

Banden

______

Uw autobanden zijn belangrijker dan u denkt. De vier banden van uw auto hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en uw bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van uw auto: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk. Wij zorgen voor de juiste basis. Voor elke auto leveren en plaatsen wij de meest geschikte autoband. Dit doen wij het hele jaar door. 

Zomer- en winterbanden

______

Uw banden wisselen van winter- naar zomerbanden (of andersom)? Voor een complete bandenwissel, inclusief demontage, balanceren en montage, kunt u terecht bij Auto Breda. 

De juiste banden op het goede moment kunnen van levensbelang zijn. Het profiel van een band zorgt namelijk voor grip en stabiliteit op de weg. Een zomerband heeft minder grip op een nat en besneeuwd wegdek bij lage temperaturen. Met hogere temperaturen is uw remweg juist een stuk korter met zomerbanden (ook als het regent).

Is het tijd voor uw bandenwissel? U bent waarschijnlijk niet de enige. Ieder jaar wisselen 3,2 miljoen Nederlanders van zomer- naar winterbanden en andersom. Voorkom wachten en plan daarom een afspraak in voor uw bandenwissel.

Beschikt u over winter- en zomerbanden? Laat de banden die uit het seizoen zijn dan gratis opslaan bij ons. Zo bent u ervan verzekerd dat ze veilig en droog staan.

 

 

Is het tijd voor de bandenwissel of wilt u weten of uw banden nog voldoen aan de wettelijke profieldiepte?